Skillnad mellan enstegs- och tvåstegstätad fasad

Skillnad mellan enstegs- och tvåstegstätad fasad - NS Fasad AB - fasadrenovering, putsfasad och fasadbyte i Skåne

Skillnad mellan enstegs- och tvåstegstätad fasad

Många kanske har hört talas om så kallade tvåstegstätade fasader. NS Fasad arbetar med fasadbyten från enstegstätade till tvåstegstätade fasader i Skåne. Men vad är egentligen skillnaden mellan de två typerna?

Läs mer även här om tvåstegstätad fasad i Skåne

TVÅSTEGSTÄTAD FASAD MED LUFTSPALT

Det finns många delar av ett hus i Skåne, och andra delar av landet, som kan drabbas av fuktproblem som kan bli kostsamma och även om man har otur möjligen påverka dem som bor i huset negativt. En sådan del av huset är bland annat husets fasad. För att undvika problem med fukt finns det en del åtgärder som kan tas.

När NS Fasad utför fasadbyten och renoveringar av fasader i Skåne arbetar vi med att byta ut så kallade enstegstätade, eller enstegsventilerade, fasader till putssystem som är tvåstegstätade. Skillnaden mellan enstegstätade fasader och tvåstegstätade fasader är just att de fasader som är tvåstegstätade genom ett system med en luftspalt är bättre skyddade mot fukt.

En tvåstegstätad fasad är uppbyggd av isolering, papp och gips samt en så kallad luftspalt. I luftspalten kan sådant som fukt lätt transporteras bort innan den hinner ställa till med problem i fasaden. Därefter monteras en skiva som sedan putsas. Risken om man har en fasad utan den här typen av system är att man råkar ut för sådant som mögel och röta i fasaden.

BYTE TILL TVÅSTEGSTÄTAD FASAD I SKÅNE

När vi utför byten från enstegstätade fasader till tvåstegstätade använder vi oss av produkter och material av kvalitet. NS Fasad använder sig av Sto Fasadsystem.

Förutom fasadbyten kan vi även hjälpa dig med renovering av fasaden, som exempelvis lagningar i fasadens puts om det finns sprickor som med tiden kan riskera att bli större. Hör gärna av dig för ditt fasadbyte eller renovering av fasad i Skåne.